Kuka on elämäsi tärkein ihminen?

18.11.2020

Kuka on sinulle elämäsi tärkein ihminen? 

 Toivottavasti sinä itse. 🤍

Erityisesti äitinä ajatellaan, että lapsi/lapset ovat elämäni tärkeimmät ihmiset. Miten sinä pidät lapsista ja muista huolta, jos et samalla huolehdi itsestäsi? Voihan sitä suorittaa ja suorittaa, vaikka loppuun palamiseen asti tai itsensä kadottamiseen asti. 

Suurinta opettamista lasten kanssa on esimerkki. Millaista mallia näytät lapsillesi ja läheisillesi itsensä huolehtimisesta, itselle puhumisesta ja itseen suhtautumisesta? Tämän asian ymmärtäminen ajoi elämäni uuteen suuntaan. Tein isoja päätöksiä, koska koin, että en halua esimerkilläni näyttää ristiriitaista käytöstä lapsilleni ollakseni jotakin, mitä en sydämessäni ole. Lapseni olivat alkuun suurin motivaation lähteeni omaan hyvinvointiini. Nykyisin haluan itselleni hyvää myös itseni takia. Elämä on niin paljon nautinnollisempaa ja täydempää, kun haluan pitää itsestäni aidosti huolta! Rakkauden määrä on kasvanut ja muille sen jakaminen on aidompaa.

Miten paljon sinun terveys ja hyvinvointisi kustantaa? Haetko helpotusta itselle vasta kun olet kipeä tai umpikujassa? Paljonko olet valmis maksamaan ja panostamaan siihen aikaa ja rahaa? Miten sinun oma hyvinvointisi näkyy arjen teoissasi? Onko helpompi ostaa materiaa itselle, läheisille ja kotiin, kun panostaa aineettomaan hyvinvointiin? Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, mitkä asiat tuovat sinulle hyvinvointia? Listaa ne asiat ylös ja katso sen jälkeen kuinka montaa asiaa niistä toteutat, kuinka usein ja onko se sinulle riittävästi.


Voisiko omaa hyvinvointia pitää kunnossa kuin ennakoiden ? Itseä hemmotellen hellyydellä ja rakkaudella.

Kun haluamme itselle hyvää ja teemme sen eteen tekoja, on muillekin hyvän antaminen niin paljon helpompaa ilman kuormittumista. Halumme antaa hyvää tai tehdä hyviä tekoja muille tulee silloin sydämestä ja vilpittömyydestä käsin.

Pidetäänhän huolta itsestämme!

Tee tänään joku rakkauden teko itselle, joka tuo hyvää oloa sinulle. <3

Ihanaa päivää! 

🤍´Pälvi