Kuka on elämäsi tärkein ihminen?

18.11.2020

Kenet laitat elämäsi tärkeimmäksi ihmiseksi? 

 Toivottavasti itsesi.

Äitinä usein ajatellaan, että lapsi/lapset ovat elämäni tärkeimmät ihmiset. Miten sinä pidät lapsista ja muista huolta, jos et huolehdi itsestäsi? Voihan sitä suorittaa ja suorittaa, vaikka loppuun palamiseen asti.

Suurinta opettamista lasten kanssa on esimerkki. Millaista mallia näytät lapsillesi ja läheisillesi itsensä huolehtimisesta? Tämän asian ymmärtäminen ajoi elämäni uuteen suuntaan. Tein isoja päätöksiä, koska koin, että en halua esimerkilläni näyttää ristiriitaista käytöstä lapsilleni ollakseni jotakin, mitä en sydämessäni ole. Lapseni olivat alkuun suurin motivaationlähteeni omaan hyvinvointiini. Nykyisin haluan itsellen hyvää myös itseni takia. Elämä on niin paljon nautinnollisempaa ja täydempää, kun haluan pitää itsestäni aidosti huolta!

Miten paljon sinun terveys ja hyvinvointisi maksaa? Haetko helpotusta itselle vasta kun olet kipeä tai umpikujassa? Paljonko olet valmis maksamaan ja panostaaan siihen aikaa ja rahaa? Onko helpompi ostaa materiaa itselle, läheisille ja kotiin, kun panostaa aineettomaan hyvinvointiin? Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, mitkä asiat tuovat sinulle hyvinvointia? Listaa ne asiat ylös ja katso sen jälkeen kuinka montaa asiaa niistä toteutat, kuinka usein ja onko se sinulle riittävästi?


Voisiko omaa hyvinvointia pitää kunnossa kuin ennakoiden ? Itseä hemmotellen hellyydellä ja rakkaudella.

Kun haluamme itselle hyvää, on muillekin hyvän antaminen niin paljon helpompaa ilman isompaa kuormittumista.

Pidetäänhän huolta itsestämme!

Tee tänään joku rakkauden teko itselle, joka tuo hyvää oloa sinulle. <3

Ihanaa päivää! 

<3´Pälvi